September

2023

I sommer har jeg plantet 12 nye trær, mest småtrær i form av japanske lønn, men også et hjertetre og en kinesisk kobberlønn. Her er tre av de siste viftelønnene.
Videre et bilde av den nydelige røde Acer Garnet. Solsikker er minst dobbelt glede, siden fuglene kommer og spiser frøene når de er avblomstret. I år sådde jeg dem først i småpotter og det var lurt. Begonia Picotee var verdt å vente på (første blomst på to knoller jeg har hatt i to år).
I år er det masse epler og druer.

Drue Boskop GlorySolhatt

2022

Fortsatt sommer. Syrinhortensia, hagehortensia og hawairoser blomstrer. Oktoberbergknapp er på vei. Ferskentreet bærer ca.40 kg frukt i år. Den nye nektarinen får en hårete frukt som ligner på fersken? Vi fråtser i tomater, selvsagt😊.

2021

Nydelig start på september💚. Tomatgryta koker minst annenhver dag. Ny tomatpers på 880 gram. Det nye bedet i bakken gir store sykdomsfrie tomater.
Fra 10.sept plukker jeg en klase Boskoop Glory-druer til Smoothie hver dag. Jeg teller 39 herlige klaser. I fjor var det bare et par klaser. Nok til vin neste år?

Interiør drivhus Drivhus
Vingebeinved Viftelønn


Boskoop Glory - blå vindrue

20202019

20182017

Har blitt veldig begeistret for bergknapper (Sedum). Vakre sent på høsten, samtidig som at de er svært populære blant sommerfugler, humler og bier.
Her til venstre: Evigbergknapp (Sedum Telephium «Herbstfreude») og til høyre: høstbergknapp (Sedum spectabile brilliant).