August

2023

I juli var det nesten nok tomater,.. nå begynner fråtsingen. Alle rips, solbær og stikkelsbær er spist eller har blitt syltetøy og vi spiser nypoteter, agurker og squash. Tomatilloene liker seg godt i en hel pallekarm og en psquash har tatt helt over en annen. Aldri før hatt så store fine tomatilloer i starten av august.

I bedene er det hortensia som dominerer, mens blåregnen har en ny blomstring i første del av august.
De japanske lønnene skuffer ikke (Moonglow, Tsuga gaki og Butterfly). Av georginene er det bare en som ikke skuffer i år, men den er til gjengjeld super: Dahlia Gallery Singer.
I siste uka i august putrer tomatgrytene nesten daglig.
Inne i drivhus
2022

I august er det Hortensia som gjelder. Syrinhortensia Pinky Winky og Annabelle er superfine.

Tidlig august i år er det ingen agurker og bare en squash foreløpig.
Mitt første år med drivhus. Her lykkes jeg endelig med chili. I tillegg har jeg 7 typer melon, hvorav tre jeg hittil har hatt suksess med.
To av de tre auberginene fikk spinnmidd og gikk rett i komposten. En fjerde prøver jeg ute.

2021

Månedens lønn tror jeg blir den søte  hvit-grønne med rosa kanter: Acer palmatum Butterfly.
Tomatene kommer for fullt nå i august. Plantene har gjerne griffelråte på noen av tomatene i år (iskald mai/hete i juli?), med unntak av små tomater og plantene som står i tomatbed rett i bakken. Så langt er dermed vårens prosjekt en suksess.
Agurkene er enkle. De krever ingenting og gir mengder👍

2020

Et supert tomatår med mer enn 100 planter og mer enn 40 ulike sorter. Vi fråtser i tomater og tomatilloer fra midten av august.

2019

De blå sommerfuglbuskene blomstret kort i juli, mens de hvite og lilla blomstrer nå i august. Den store herdige tåren/Fuchsiabusken gir lenger glede og er kjempestor, selv om den frøys helt ned i vinter. Nå i august blomstrer ellers gladioler, dagliljene blomstrer fortsatt og hortensiaene blir flottere og flottere.
Jeg tar med et par bilder av et par splitter nye bed (som «før»-bilder) og årets tomatrankevegg:

2018

I år er alt mye tidligere pga en ekstremt varm og tørr sommer. Bildene fra august i fjor kunne delvis vært juni/juli i år. Vi har hatt modne tomater og agurker lenge. Blåregnen har remontert flere ganger.

2017