August

2022

I august er det Hortensia som gjelder. Syrinhortensia Pinky Winky og Annabelle er superfine.

Tidlig august i år er det ingen agurker og bare en squash foreløpig.
Mitt første år med drivhus. Her lykkes jeg endelig med chili. I tillegg har jeg 7 typer melon, hvorav tre jeg hittil har hatt suksess med.
To av de tre auberginene fikk spinnmidd og gikk rett i komposten. En fjerde prøver jeg ute.

2021

Månedens lønn tror jeg blir den søte  hvit-grønne med rosa kanter: Acer palmatum Butterfly.
Tomatene kommer for fullt nå i august. Plantene har gjerne griffelråte på noen av tomatene i år (iskald mai/hete i juli?), med unntak av små tomater og plantene som står i tomatbed rett i bakken. Så langt er dermed vårens prosjekt en suksess.
Agurkene er enkle. De krever ingenting og gir mengder👍

2020

Et supert tomatår med mer enn 100 planter og mer enn 40 ulike sorter. Vi fråtser i tomater og tomatilloer fra midten av august.

2019

De blå sommerfuglbuskene blomstret kort i juli, mens de hvite og lilla blomstrer nå i august. Den store herdige tåren/Fuchsiabusken gir lenger glede og er kjempestor, selv om den frøys helt ned i vinter. Nå i august blomstrer ellers gladioler, dagliljene blomstrer fortsatt og hortensiaene blir flottere og flottere.
Jeg tar med et par bilder av et par splitter nye bed (som «før»-bilder) og årets tomatrankevegg:

2018

I år er alt mye tidligere pga en ekstremt varm og tørr sommer. Bildene fra august i fjor kunne delvis vært juni/juli i år. Vi har hatt modne tomater og agurker lenge. Blåregnen har remontert flere ganger.

2017