Rhododendron

Etter at jeg har valgt meg mange nye Rhododendron til mitt nye «woodland», har jeg fått øynene opp for denne plantefamilien. Hva har jeg egentlig fra før?
I tillegg til de tre små Rosina jeg plantet for to-tre år siden har jeg minst fire ulike arter som sto her fra før og er veldig gamle. Har lyst til å prøve å finne ut av hvilke sorter det er. Må ta bilder etterhvert som de blomstrer og spørre i forumer!

April

Ingen blomster i april i år. Når de nye babyene vokser seg til i årene som kommer, vil jeg se blomster mye tidligere, regner jeg med. I år vil ingen av de nye blomstre.

Mai

1. mai er det bare Rosina man kan skimte blomst på. Den lille skarpt røde Rosina kjøpte jeg tre stykker av for to-tre år siden. Jeg plantet dem som et blikkfang mellom amerikanske blåbærbusker. Ingen god plass for dem, tror jeg. De er ihvertfall ikke spesielt frodige. Men jeg prøver å dynge på med sur kompost nå. (Blader og kaffegrut)

8. mai står Rosina i full blomst og den gamle hvite begynner å vise rosa knopper.

9.mai starter min hvite Rhododendron å blomstre. Hvit blomst med gule flekker. Busken er 1,1 m høy og omtrent like bred. Cunningham White, sier ekspertisen:

Ved siden av den hvite Cunningham White, står en liten knallrød Rhododendron. Den er nok like eldgammel, men kun 30 cm høy. Kanskje Scarlet Wonder sier Rhododendron-kjennere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.