Mars

2024

Sen vår? Bare snøklokker som blomstrer første halvdel av mars. Nysnø midt i mars. Fine knopper på de små lønnene. De har klart denne harde vinteren?

2023

Litt sen vår i år. Bare snøklokker når 2/3 av måneden har passert. Ser ikke ut som at krokusen kommer før i april. Men man kan nyte busker med fint farget bark. Acer palmatum Butterfly er ikke like iøyenfallende som korallbarklønn, men den gjør seg fint foran en blågran.

Snøklokke i snøen Viftelønn Butterfly

2022

De gamle epletrærne er ferdig beskåret innen mars. Av de nye vakre lønnene er det korallbarklønn som er vakrest på vinterstid. Våririsen startet å blomstre 6. mars i drivhuset. Utenfor dukker krokus opp midt i mars. Snøklokker kom jo i forrige måned. 
Gammelt nyklippet epletre Korallbarklønn er vinterens finesteVåriris

Årets første humle i krokusen

2021

Noen få snøflekker ligger igjen, men vårlig start på mars i år.
Deretter kom det mengder med snø midt i måneden. Da var jeg heldigvis ferdig med fruktbeskjæring. Løkblomstene begynner så vidt midt i mars. Nå er den nye oppstammede vieren (Salix caprea «Curly locks») superfin med gåsunger på stive, men krøllete grener. Gåsunger er gull for sultne humler som dukker opp i slutten av mars. Gule krokus

2020

Hvit start på mars,…snøen gjorde en rask gjesteopptreden:

2019

Svært vårlig start på mars. Helt ulikt fjoråret

Snøklokker, krokus og juleroser var i knopp allerede i inngangen til mars i år. Noen dager ut i mars kom det et nytt snølag:

De nederste bildene er fra rundt vårjevndøgn. Fantastisk krokusblomstring, trepionknopp og den første våririsen: Katharine Hodgkin.
23. mars startet hagesesongen i år: rydding av bed, etc. Dagen etter kom humlehusene på plass. Selv om det fortsatt ligger igjen en og annen snøflekk, er våren definitivt her.

Våriris og snøklokke Krokus og våriris

katharine hodgkin - våriris

Månedens vinner var soleklart våririsen Katharine Hodgkin

2018

Masse snø i år. Det er bare så vidt man skimter frosne juleroseblader i snøen og isen (4.mars):

Midt i mars er det fortsatt vinter og sprengkaldt(16. mars):

Nå ser jeg hvor jeg burde ha plantet de første vårløkene: der det er bart nå, altså syd for en thujahekk og under et svært grantre(bak i bildet). Disse stedene er de eneste uten masse snø.

Klør i fingerne etter å beskjære de gamle frukttrærne. Mars er jo som regel riktig tid, men ikke i år (18. mars).

Veldig sen vår! 23. mars er det fortsatt ispropper i krukker med vårløk.
Knoppene på trepionene som var store og røde på denne tiden i fjor er fortsatt vintersvarte og sovende.
Men 24. mars dukket årets første vårtegn opp. Krokus? (De står mellom trappen og sydligste søylebarlind)

2017

Herlig å se røde peonknopper på trepeonene. De har overlevd flytteprosessen til min nye hage, etter å ha overlevd mellomlagring i et lånt bed noen år (20 .mars):