Mai

2023

Kaldt, men vakkert. Endelig starter fruktblomstringen. Røde pionspirer og den store spiren til Kleopatras nål. Lønnene begynner sitt show midt i mai. Villpion og trepion starter på slutten av mai, mens resten av pionene venter til juni.
Morelltre i full blomst
ViftelønnMåneskinnslønn Japanlønn

2022

Mai, altså!
Morellblomstring og ferskenblomster. Japanlønnene er nydelige i mai. I år kom den ville orkideen Marisko med tre blomster💚
Morell og magnolia MagnoliaVillpionJapanlønnMarisko orkide

2021

Sur start på mai, kaldt og vind. 150 planter står inne og vil ut. Mest tomater, men også en utvidelse av bær-hagen og en planlagt lund med ulike lønn rundt steinbordet (toppbildet). Månedens lønn? Vanskelig å velge mellom «Orange Dream» og «Tsuma Gaki».

2020

Begynnelsen av mai er så kald at vi kan nyte magnoliablomster og fruktblomster lenge. En trøst når man venter på sommeren 🙂
Tulipanene har sin toppmåned. Villpionene blomstrer i sine to dager, de hvite trepionene og noen store edle gule pioner blomstrer, ellers venter de fleste på juni måned.
Slutten av mai ble endelig deilig og varm, og planter tok fart:
Parasollbladene er helt utrolige, det er bare syv dager fra de store knoppene til de har 60 cm store blader på de nederste bildene.

2019

2018


Fine tulipaner midt i mai. Morelltreet (evt om det er kirsebær) sto i sin fineste blomstring 9. mai (bildet), mens pære kom noen dager senere. Bildet av pæretreet og ferskentreet med rosa blomster er tatt 13. mai. Ferskenblomstringen og magnoliablomstringen var på topp 16. mai. Da blåste mange blomster av.

2017

2014

m21 m20

m18 m8

m4 m11

Bilder fra før vår tid. (tipper at det er 2014) En kjempefint anlagt hage, men som har vokst seg litt trist, uten blomstrende busker og blomster. Bedene står fulle av døde buskmurer. Jeg tror dette er mai, fordi det eneste som blomstrer er det lille skjeve glassepletreet. Magnoliaen har blomstret av og ingen av de andre frukttrærne blomstrer.