Forsøk med tidlig salat

Jeg har sådd 4 ulike typer salat i pallekarm med vindu i dag. Tror det kan bli for varmt under glasset, så jeg lar det stå en 4cm sprekk mot nord.

Nysådd pallekarm

Fra venstre:

 • Red Salad Bowl: eikebladet plukksalat
 • Winter Mix: bladsalat
 • Såband Bladsalat Mix
 • Såband Lettuce Webbs Wonderfull: crispy iceberg hodesalat

I går sådde jeg salat og spinat i drivhuset. I tillegg til to lengder med de to salat-såbandene, sådde jeg en lengde spinat (type Nores) i tre kasser
Nysådd pallekarm
Oppdatert 26.mars
I dag skimtes de første spirene med salatmix og spinat i drivhuset. Ikke noe ute enda.
Oppdatert 21.april
Ute i kassene er det vintermixen som viser seg. Inne i drivhuset er spinaten og såbåndet med salatmix som spirer. Lite tegn til crispy iceberg hodesalat.Salat og spinat i drivhuset
Oppdatert 14. mai
Nå blir salaten høstet i pallekarmen, fordi det er tid for utplanting av tomater. Også i drivhuset har de blitt fortrengt av chiliplanter.

Veldig forskjell på spiring av ulike typer salat. Radene var enten full klaff, – eller ingenting,

6 thoughts on “Forsøk med tidlig salat

 1. Så spennende. Hvor stort drivhus har du? Jeg har bestilt et (får det tidlig april, håper jeg), men det er bare 150 cm høyst og 80 cm bredt. Kan ikke gå inn i det, dvs. da blir det ikke plass til planter der 😀
  Jeg har sådd grønn og rød salad bowl inne. Har allerede begynt å gnafse i meg Red salad bowl. Spinaten går det treigere med.
  Kirsten

  1. Wow. Så gøy👍 Jeg har ikke tenkt på at salat kan dyrkes inne.
   Har egentlig aldri helt fått til salat, men prøver igjen😊
   Drivhuset er 15kvm.

 2. Hei igjen, salaten min gror bra inne, men straks jeg flyttet plantekassa ut på terrassen for at de skal nyte litt sol, så henger de med hodet. De må inn igjen for å komme seg. Jeg skal gjøre et nytt forsøk for å teste ut om det er varmen eller direkte sol som forårsaker dette. Jeg har jo ikke så mange skyggefulle plasser akkurat. Har du gjort deg noen erfaringer med dette?

  1. Hei Kirsten. De må venne seg til både sol, temperatur og vind.
   Hva med å heller så rett ut?

   Jeg testet en aspargessalat både ute i uoppvarmet drivhus og inne. Når jeg flyttet den innesådde ut, klarte den seg dårlig. Den var dessuten lang og tynn.
   Har tro på å så ute😊👍 Salat liker dessuten at det er kaldt for å spire.

 3. OK. Det høres ut som gode tips. Jeg syntes utflyttingen jeg gjorde varte så kort tid, før plantene hang med hodet, både plukksalat og vintersalaten (også kalt vårsalat). I går sto de ute kun en halvannen time før de måtte reddes inn igjen. Det spørs om ikke du har rett i at direktesåing er bedre. Jeg skal sette salaten ut på nytt nå, i skygge og det kaldeste hjørnet av terrassen. – Skal sette opp mitt lille drivhus senere i dag. Da skal jeg så noen flere salater der og se om ikke det går bedre. Jeg har et mål om å være selvforsynt med salat :-D.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.