Høstarbeid

I løpet av våren tømte jeg varmkomposten. I løpet av sommeren og høsten har jeg blitt kvitt kaldkomposten fra forrige eier, har startet en ny og vil fra nå ha full kontroll på hva som er i den. Kompostkassa er allerede full etter høstens opprydding, og da har vi ikke raket løv. Sesongens 5-600 litere med bokashi har blitt gjenbrukt i høst ved planting av ny (1/2) hekk.
Pussig hvordan man aldri får nok god jord!

Forrige helg slaktet jeg de siste tomatplantene, unntatt to som vi tok inn i kjelleren, med blomster og tomater:

I midten av oktober tok jeg inn alle chiliene og en oppstammet Physalis og satt under ekstra lys.

Gresset er klippet for siste gang. Potter er ryddet og tømt. De mest varmekjære plantene i bedet (palme, Fuchsia, etc) har fått en dyne av løv.
Amaryllisene er tatt inn. Amaryllisløken blir liksom mindre og mindre for hvert år.
Gladiolene i hvitt, gult og grønngult er tatt inn. Og georginene er tatt inn. Fire ulike typer. De små hvite sommergeorginene har jeg flere av. Og så har jeg tre store: den flotte dyprøde, den tivoliaktige i rødt og hvitt (størst løk?) og den gulorange med mørkt brungrønt bladverk. Neste år skal jeg plante georginer i mindre næringsrik jord, for det ble ikke mye blomster eller stor suksess i år.

Ting som gjenstår i hagen nå er bare å slakte Physalisplantene i plantekassene, tømme solsikkepotter og plante de siste vårløkene.
Frost er meldt til uka (tampen av oktober).

Oppdatert 11. november
Alt klart for vinteren: Siste løken i bakken i dag. Physalisen slaktet jeg forrige helg.
Tomatene har det ikke helt godt i kjelleren. De har fått bladlus. Jeg burde nok vanne dem oftere. De står litt vel varmt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.