På’n igjen med bokashi

Dette er min tredje vinter med bokashi innendørs.
Første året gikk det knirkefritt.
I fjor fylte jeg huset med fluer og ble nødt til å forvise bokashi-prosjektet ut i kulda.
Nå sniker jeg meg til å prøve innendørs igjen. Jeg skal ikke anlegge jordfabrikker inne slik jeg gjorde de to tidligere årene, men grave ned jordfabrikker ute i pallekarmer og store potter med lokk over. Håper det vil fungere.
Begynte å fylle første bokshibøtte i dag og puttet oppi endel grillkull sammen med første matsøppel. Grillkullet har to funksjoner: Det suger opp mye av den fine bokashivæsken som jeg ikke bruker så mye av på denne tiden av året – og dette (grillkull marinert i bokashivæske) blir næringsbomber i jorda til sommeren.

Oppdatert 20.desember
Første bøtte er full. Grillkullet gjorde den tørr. Det har ikke kommet en dråpe lakevann ut av den. Greit det, siden få planter vil ha gjødning nå på vinteren, men jeg kunne trengt noen dråper til orkideene som har blomsterknopper.
Om to uker: 3. januar kan jeg dumpe den ut i et av de frosne hullene jeg har laget klar i pallekarmen eller store potter.

Oppdatert 4. januar
I går var bøtte nummer to full, dvs den kan dumpes ut 16. januar.
I dag gikk den første bøtta ut i et frossent hull med det jeg hadde av jord over og et lokk som står på gløtt over pallekarmen. Spent på hvordan dette fungerer….om det kommer nysgjerrige dyr og får av lokket.

Oppdatert 30. januar
I dag er bøtte nr. 3 full og skal stå til 13. februar. Den forrige bøtta dumpet jeg ut i en av kjempepottene jeg bruker til tomat. Med et tykt jordlag på toppen blir den perfekt til utplanting i mai, tror jeg.

Oppdatert 23. Februar
Bøtte nr. 4 er full. Den forrige gikk i jordfabrikk ute i den andre av kjempepottene mine.

Oppdatert 15.mars.
Ny bøtte (nr. 5) er full og skal stå i 2 uker. Den forrige gikk ut i pallekarm med lokk over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *