Varmkompost

Mottok varmkompostbinge i dag👍. Har spart på kjøkkenavfall en stund og har blandet det med tørt strø som lå på toppen av beddene der jeg fjernet gamle busker (dryss fra disse gjennom en årrekke?). Nå venter jeg spent på at temperaturen skal stige til 30-45grader (som er perfekt) foreløpig ligger den på 3grader mer enn ute👍

2 thoughts on “Varmkompost

  1. Hei! Jeg ser at denne posten er gammel, men prøver meg allikevel… Jeg har samme type kompostbinge, og jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal starte den opp! I bruksanvisningen står det at jeg skal legge kvister i bunnen, men da fyller jeg jo opp luken i front med kvist? Da blir det jo vanskelig å få inn en spade i luken for å hente ut jord? Eller skal ikke kvistene helt i bunn-altså i luken?

    1. Hei. Jeg må innrømme at jeg kanskje ikke opererer den kompostbingen min så godt.
      Jeg hiver i kvist i starten og den har blitt delvis nedbrutt når jeg tømmer bingen, så det har ikke vært noe problem. Pass på at ikke kvisten er for tykk, kanskje? Men jeg synes sjelden jeg får opp temperaturen skikkelig og derfor tømmer jeg den også ganske sjelden. Har fått opp temperaturen ved å helle på sukkerlake og man kan også bruke tiss, tror jeg.
      Men kompostenbingen fungerer og er helt tett fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.